Želite da za vašu kompaniju čuju potencijalni klijenti ili poslovni partneri, kako biste povećali obim poslovanja, a ne znate kako to da postignete?

Obratite se jednoj od brojnih marketinških agencija i dobićete vrlo obimnu ponudu: kreiranje reklama za televiziju... džinglova za radio... pisanje takozvanih PR tekstova, koji će biti plasirani u štampanim medijima i na nekom od posećenijih internet portala, a sve to za prilično visoku svotu novca. Međutim, postavlja se pitanje da li je to zaista pravo rešenje?

Ono što od takvih stručnjaka gotovo sigurno nećete čuti, jeste da je prisutnost na društvenim mrežama ključan faktor u oblasti brendinga i ujedno najisplativiji način da u relativno kratkom vremenskom periodu postignete svoj poslovni cilj.

Ali se onda sledi pitanje kako to da uradite? Da li da pokušate samostalno da vodite naloge na društvenim mrežama ili da, ipak angažujete profesionalce, koji će to uraditi umesto vas?

Iako se odgovor na to pitanje nekako sam nameće, pokušaćemo da obrazložimo zbog čega je mnogo bolje, a na duge staze i isplativije, da se opredelite za drugu opciju.Da li je bolje angažovati stručnjake za profesionalno vođenje naloga na društvenim mrežama ili ne?

Dakle, ako odlučite da “uštedite” novac i da pokušate naloge na društvenim mrežama, kao što su Instagram, LinkedIn i Facebook da vodite sami, a u tome nemate baš nekog naročitog iskustva, vrlo je verovatno da ćete posle svega par dana shvatiti da to ne vodi ničemu, te da nemate baš mnogo uspeha u tome, ma koliko se trudili. Razlog za to je vrlo jednostavan - niste upoznati precizno sa pravilima funkcionisanja svake od ovih društvenih mreža, odnosno nepoznata su vam pravila uspešnog internet marketinga, te shodno tome se i broj pratilaca na nekoj od pomenutih mreža ne uvećava onako kako ste očekivali.

Možda je ipak trenutak da još jednom razmislite o svemu i da potražite one agencije i pojedince, koji su specijalizovani za profesionalno vođenje naloga na društvenim mrežama.

Ukoliko, pak i ovo nije dovoljno da vas uverimo u to da je definitivno druga opcija bolja, onda vas pozivamo da se okušate u tom poslu, pa da proverite i sami da li smo u pravu ili ne, mada napominjemo da je uvek bolje predstavljanje konkretne kompanije na društvenim mrežama prepustiti stručnjacima, koji iza sebe imaju sasvim dovoljno iskustva i koji garantuju da će uspeti da dopru do adekvatnog broja pratilaca, odnosno potencijalnih korisnika vaših usluga, te kupaca određenih proizvoda. Sigurno smo do sada već uspeli da vas zaintrigiramo, pa ste se zapitali zbog čega oni to mogu, a vi ne? I šta je to što ih svrstava u red profesionalaca?

Paaaaa stvar je vrlo jednostavna... članovi našeg tima su najpre školovani u oblasti marketinga, odnosno internet reklamiranja, ali su isto tako sva stečena znanja naučili i da primenjuju u praksi, kroz dugogodišnje angažovanje od strane upravo onih kompanija, koje se danas svrstavaju u takozvane brendove i koje su, najpre zahvaljujući prepoznatljivosti na brojnim društvenim mrežama, postale izuzetno popularne. Tako da slobodno možemo tvrditi da njihove reference govore sasvim dovoljno o njihovom radu i uspešnosti.

Dalje, pored kreiranja objava za Facebook, Instagram i LinkedIn, oni vode računa i o praćenju statistike, te na osnovu tih podataka donose odluku u kom pravcu bi trebalo da nastave. Ukoliko budu procenili da neke objave treba korigovati, a kako bi privukli još veći broj posetilaca, oni će to u hodu učiniti, jer je osnovni cilj naše kompanije da kroz profesionalno vođenje naloga na društvenim mrežama omoguće klijentu da od svoje firme napravi brend, prepoznatljiv mnogima. Upravo zahvaljujući takvom pristupu, te maskimalnom prilagođavanju zahtevima tržišta, mi garantujemo za uspeh svake kampanje koje se prihvatimo.

Isključivo u zavisnosti od potreba svakog klijenta, odnosno njegovih zahteva, te nakon pažljivo sprovedene analize, stručnjaci zaposleni u našoj agenciji će kreirati marketinški plan, koji će kasnije, korak po korak sprovoditi, a što će vremenom sasvim sigurno dovesti do uspeha. Imajte na umu da je ulaganje u ovakve marketinške aktivnosti finansijski vrlo isplativo, iako vam se možda i ne čini tako na prvi pogled, zato što vas vodi do sigurnog uspeha, jer samo zahvaljujući svom višegodišnjem iskustvu, naši stručnjaci garantuju uspeh.

I zato nemojte više razmišljati! Profesionalno vođenje naloga na društvenim mrežama je ključ za siguran uspeh vašeg poslovanja!