Kakvi bismo mi stručnjaci za marketing bili da ne izvršavamo i one zahteve naših mnogobrojnih klijenata, koji su vezani za pisanje sadržaja kako za njihove web sajtove i blogove, tako isto i za naloge na društvenim mrežama, kao što su na primer Instagram, LinkedIn i Facebook?

Naravno da ima i onih koji smatraju da je pisanje nešto, čime se svako može baviti i da nema potrebe angažovati stručnjake tom prilikom, ali to uopšte nije tako jednostavno, kako na prvi pogled izgleda. Ako nam ne verujete, pokušajte i uverićete se vrlo brzo da to nije baš tako lagan posao kako vam se u prvi mah možda učinilo.Zbog čega je važno angažovati stručnjake za pisanje internet sadržaja?

Ne postoji mogućnost da bilo koga ubedimo u to da je pisanje sadržaja za web sajtove, ali i naloge na društvenim mrežama, kao što su Instagram, Facebook Ili LinkedIn posebno važno, već jednostavno možemo da kroz praksu pokušamo u to da ih uverimo.

Podrazumeva se da se ne radi o pukom pisanju tekstova, već na prvom mestu o njihovom prilagođavanju kako potrebama i zahtevima same kompanije, odnosno pojedinca, koji se reklamira, tako isto i pravilima koja podrazumeva marketing, sa akcentom na optimizaciji.

Pretpostavljamo da se pitate zašto je optimizacija sadržaja važna, što je sasvim logično. Naime, ukoliko se primenjuju pravila koja uključuje SEO, a što je skraćeno od Search Engine Optimisation, vrlo je verovatno da će konkretni sadržaj od strane pretraživača biti relativno brzo prepoznat kao adekvatan i samim tim visoko pozicioniran u polju pretrage. A sve to će imati uticaja na poslovanje same firme, u smislu da će mnogo veći broj potencijalnih kupaca, odnosno klijenata moći vrlo lako da dođe do željenih informacija i stupi sa tim klijentom u kontakt.Zašto smo mi drugačiji od drugih?

Budući da postoje mnogi SEO eksperti, odnosno pisci sadržaja kako za naloge na različitim društvenim mrežama, tako isto i za blogove i sajtove, shvatili smo da moramo na neki način da se od njih razlikujemo, a kako bismo klijentima ponudili još bolje prezentovanje njihovog preduzeža na internetu. A u tome nam sasvim sigurno pomaže pisanje motivacionih poruka, te biranje adekvatnih citata, koje koristimo prvenstveno kada nas klijenti angažuju za vođenje naloga na društvenim mrežama.

Ipak, ono sa čime se naročito ponosimo jesu zagonetke, ali ne bilo kakve. Naime, stručnjaci koje naša kompanija zapošljava vole da se na taj način igraju, te da kreiraju interesantne zagonetke, a obično one imaju za temu nešto što je vezano za kompaniju klijenta. Upravo to i koristimo kao dodatni alat, a ako klijent od nas zahteva pisanje web sadržaja, bez obzira da li je u pitanju Facebook Ili Instagram, odnosno nalog na društvenoj mreži LinkedIn ili mu je potrebno pisanje za web sajt, odnosno blog.

Kada su u pitanju motivacione poruke, moramo napomenuti da su za njihovo kreiranje, isto tako zaduženi naši zaposleni, te da nastoje tom prilikom da budu što je moguće originalniji. Zapravo to znači da mahom kreiraju motivacione poruke i da se trude da budu maksimalno originalni.

U slučaju da i dalje imate nedoumice oko toga da li je za pisanje sadržaja za internet potrebno angažovati stručnjake ili ne, pozivamo vas da pokušate sami to da učinite, a kako bi ste se uverili da je ipak potrebno za to zadužiti upravo one stručnjake, koji imaju dugogodišnje iskustvo, te su upoznati sa pravilima SEO, na prvom mestu, te znaju na najbolji mogući način da ih primene u praksi. A tome treba dodati i originalnost, koju mi postižemo pisanjem zagonetki, te sastavljanjem motivacionih poruka i postavljanjem adekvatnih citata, kako bi marketinška kampanja bila što uspešnija.

Međutim, da vas ne bismo držali u neizvesnosti, naglasićemo da to nije ni tako jednostavno kako na prvi pogled izgleda, jer je potrebno da stručnjaci koje naša kompanija zapošljava prvo budu upoznati sa poslovanjem vaše kompanije, a zatim i sa time šta vi kao vlasnik ili nadležni očekujete da postignete. Na osnovu svega toga, a uz maksimalno poštovanje zahteva tržišta i samog marketinga će oni u najkraćem mogućem roku kreirati kampanju, koja će biti organizovana preko profila na društvenim mrežama, što će vremenom dovesti i do toga da vaša kompanija bude prepoznata kao brend. Na taj način ćete sasvim sigurno primetiti i poboljšanje finansijskog aspekta poslovanja, ali samo ako se pridržavate saveta koje ćete tom prilikom dobiti od naših stručnjaka.