Motivacija i njen značaj

Važna uloga motivacije u uspešnom obavljanju bilo kog posla je gotovo aksiom. Koliko ste samo puta čuli da je pobednik neke utakmice u bilo kom sportu imao više želje i motiva, i da je zato na kraju dobio meč? To nekima u toj situaciji zvuči kao klasično opravdanje sa unapred pripremljenog spiska, ali nije baš tako. Motivisanija ekipa će automatski uložiti više truda i napora, pokazati više hrabrosti, a samim tim zaslužiti i više sreće, i na kraju dobiti utakmicu. Dakle, zaista sve počinje od motivacije, ma koliko izlizano i usiljeno ta fraza zvučala.

Ljude mogu da motivišu različite stvari, ciljevi i pobude. Ipak, na kraju krajeva, nije toliko važno šta će vas motivisati da dobro obavite posao ili napredujete u struci, najbitnije je da bez prave motivacije nema dobro obavljenog posla, to je činjenica. Ako nešto radite samo zato što morate, ili samo zato da bi se moglo reći da nešto radite, to će se sigurno osetiti, ako ne danas, onda sutra ili kroz koji mesec, i vaš posao će neizostavno patiti, a vi ćete osetiti da ste zalud gubili vreme. Da biste bili uspešni u bilo čemu, nešto ili neko vas mora motivisati i inspirisati. Da li ćete dokazivati sebi ili nekome drugom da nešto možete, boriti se za unapređenje, hrliti ka većoj plati, ili ste jednostavno perfekcionista koji svaki posao želi da obavi najbolje moguće, to zavisi od slučaja do slučaja i od osobe do osobe, ali motivacija u poslu apsolutno mora postojati da bi on bio uspešno obavljen. Kako lična, tako i timska. Osim što motivišu sebe, ljudi na odgovornim pozicijama moraju pronaći način da inspirišu i članove svog tima, i ubede ih u važnost, ispravnost i isplativost svoga projekta, i što je najbitnije, važnost njih samih i neophodnost njihovog udela u tom projektu. Ako je okupljena ekipa puna stručnih i sposobnih ljudi, kao što treba da bude, onda je, ako su uspešno motivisani, završeno pola posla. Nekad je dovoljno samo postupiti ljudski i saosećajno, saslušati probleme svojih zaposlenih i izaći im u susret u teškom trenutku, pa će oni, kada dođe vreme za posao, i te kako znati to da cene i učiniti sve što mogu da pristupe projektu najozbiljnije moguće, motivisani iskrenim gestom. I mala doza motivacije može da učini mnogo za pravu osobu u pravom trenutku – kad znamo da neko u nas ima poverenja, spremni smo da učinimo gotovo sve da ga opravdamo. Ako znamo da nas iza brda čekaju plodovi mukotrpnog rada koji smo uložili, daćemo sve od sebe da do njih stignemo i da budu što slađi. Poštovanje rokova, dogovora, i poslovnost kompanije uopšte, motivišu klijente da i nadalje sarađuju sa ljudima u njoj, što dalje otvara mogućnost preporuke za širenje tržišta. Kvalitet proizvoda motiviše mušterije da i dalje kupuju na istom mestu, učvršćujući ime firme na tržištu kao jedno od onih kojima se može verovati. Sa druge strane, zadovoljne mušterije i kupci motivišu na kvalitetan rad i u budućnosti, i ciklus se tako stalno ponavlja, donoseći uspeh.

Motivacija je, kao što se vidi iz svega navedenog, pogonsko gorivo za uspeh u bilo kojoj delatnosti u životu, praktično od rođenja do smrti. Motivisani smo da budemo uspešni u školovanju, jer nas, u idealnom scenariju, čekaju bolja radna mesta. Hoćemo veliki uspeh u sportu, te smo inspirisani da beskompromisno treniramo. Želimo da budemo dobri u poslu, te pohađamo veliki broj kurseva, seminara i stručno se usavršavamo. Neko će reći, i neće pogrešiti, da je i za sam život potrebna velika motivacija. Možda se bez nje kroz njega može mesečariti. Međutim, za uspehe bilo koje vrste, od poslovnih do privatnih, motivacija je apsolutno ključni sastojak i integralni deo jednačine, bez koga ne vredi ni postavljati je. Krenuti u bilo kakav poduhvat bez motivacije i inspiracije značilo bi zidati kuću od krova.