Da li je Facebook "mrtav" ?

Neka od pitanja koja često dobijam su: Da li se isplati ulagati u Facebook? Zašto ulažeš u Facebook kada je to mrtva društvena mreža? Ko još koristi Facebook? I mnoštvo drugih. U ovom članku ću objasniti da li se treba ulagati u Facebook i zašto. Facebook kao društvena mreža jeste dosta uništena i prepuna reklama. U poslednje vreme veliki broj mladih ljudi je prestao sa korišćenjem ove društvene mreže i prešao na Instagram. To je upravo ono šta mnogima govori da je ovo "mrtva" društvena mreža. Međutim to zapravo nije tako, i sada ću izneti svoje argumente zašto.
Ako mene neko pita da li ja koristim Facebook isto bi kao i ostali mlađi rekao ne! Ali kada je u pitanju posao, neću gledati svoje mišljenje već statistiku i mišljenje starijih ljudi. Zašto? U kampanjama za oglašavanje najčešće koristim, kombinaciju Instagrama i Facebooka, na Instagramu uvek "gađam" mlađe ljude, dok mi je na Facebooku ciljana publika starija populacija. Facebook je trenutno veoma aktuelan za stariju populaciju, samim tim nikako ne možemo reći da je to "mrtva" društvena mreža, pogotovo ne zbog toga jer je starija publika ozbiljnija kako finansijski tako i poslovno, a to znači da se tamo trenutno mogu napraviti jako dobri rezultati kada su u pitanju reklamne kampanje.
Jedna od stavki zbog koje se takođe sudi ovoj društvenoj mreži je ta da je organski reach katastrofalno smanjen, što svakako jeste istina. Ukoliko vam je cilj da dođete do organske publike onda je Facebook loš odabir, u tom slučaju je svakako bolje odabrati Instagram.
Nadam se da sam vam pomogao da razumete zašto ova društvena mreža po mom mišljenju još uvek nije "mrtva".